Pivnițe cu vin

Modul tradițional de cultivare a viței, culegerea, procesarea și realizarea vinului este caracteristică la Negotiv Krajina. Pivnice (cămări cu vin) sunt complexe din case de piatră pentru procesarea strugurilor și stocarea vinurilor. Casele au pereți groși din piatră și pivnițele sunt de multe ori subterane, fapt ce permite menținerea temperaturii dorite. La primul etaj, se găsesc de regulă camerele ocupate de către enologi. Cea mai mare și mai interesantă pentru turiști sunt pivnițele din Rajac și Rogljevo, care sunt localizate între Negotin și Zaječar, mai aproape de Negotin.

În plus față de Rajac și Rogljevo, aceste crame pentru vin au fost de asemenea bine păstrate în satele din zona în Štubik, Smedovac și Bratujevac. Este de asemenea foarte interesant faptul că, cel mai mare complex a fost în satul Tamnič, cu străzi pavate cu pietre și mici cuburi. Din păcate ultima pivniță din acel sat a fost demolată la mijlocul ultimului secol.

0
de crame în Rajac
0
de crame în Rogljevo

Pe lângă oportunitatea unică de a face o plimbare printr-un sat autentic din vechile vremuri, puteți să gustați și să cumpărați vin de la producătorii locali în aceste pivnițe.

Această pagină web a fost creată cu ajutorul financiar a Uniunii Europene. Conținutul ei este responsabilitatea unică a acestui proiect finanțat de către UE și nu reflectă în mod necesar părerea Uniunii Europene.