Cetatea Golubac

Cetatea Golubac este localizată chiar la intrarea din defileul Djerdap, unde Dunărea este cea mai largă – peste șase km. Cetatea și zona adiacentă a ei au fost recent complet renovate și sunt astăzi una dintre cele mai vizitate atracții pentru turiști din Serbia. Ea conține nouă turnuri care conectează rampele și palatul, cu majoritatea spațiului accesibil către toți vizitatorii. Însă, doar cei mai rezistenți, împreună cu un ghid, pot să ajungă la diverse turnuri.

Prețuri de bilete, orar și alte informații utile atunci când vă planificați vizita (Englezeşte)

Programul expoziției (Englezeşte)

Istoria cetății

Cetatea a fost construită chiar la intrarea în Defileu Gorge, locație perfectă de unde se poate monitoriza și contra rutele terestre și de apă între est și vest. Nu este surpriză că multe armate au luptat pentru controlul cetății pe parcursul secolelor

Despre cetate

Care este turnul ”pălărie” și care este turnul ”tun” al Golubac? Care turn a fost folosit ca și turn de observație asupra Dunării, și care era apărat cu săgeți? Care proteja poarta principală și care era utilizat pentru a apăra cetatea de atacurile dinspre deal?

Această pagină web a fost creată cu ajutorul financiar a Uniunii Europene. Conținutul ei este responsabilitatea unică a acestui proiect finanțat de către UE și nu reflectă în mod necesar părerea Uniunii Europene.