Cetatea Ram

Legenda spune că sultanul Turc a fost uimit de frumusețea acestui loc, a întins un covor de rugăciunea (ihram), s-a rugat, a adormit și când s-a trezit s-a simțit renăscut. Ulterior a zis ”Unde este acest ihram al meu, să îmi construiți un oraș” – și așa și-a primit numele Ram. Recent, cetatea a fost complet renovată, și în plus față de priveliștile minunate a Dunării late, priveliștea apusului de soare din Ram a fost clasificată ca fiind una dintre cele mai frumoase din Europa de către o multitudine de reviste faimoase.

Istoria cetății

Surse istorice ne povestesc cum că cetatea actuală ar fi opera lui Baiazid al II lea și că ar fi fost construită la finalul celui de al 15 lea secol. A fost construită ca și o apărare împotriva armelor de luptă pe distanță scurtă și arme mai grele cum ar fi tunurile. Turnurile mai au în continuare găuri de tun vizibile, și Ram este considerată a fi o fortificație adevărată de artilerie.

Turnul Donjon

Turnul Donjon este cel mai înalt și de asemenea turnul principal al celor cinci turnuri din cetatea Ram. Comandantul cetății locuia aici și acesta reprezentat ultima linie de apărare. Din acest motiv, accesul către acest turn era extrem de greu.

Mormântul din antichitate

În mijlocul cetății, se află o clădire bizantină din antichitate de formă circulară, fără o intrare vizibilă. Dacă ne uităm la formă, metoda de construcție și dimensiune, a fost probabil un mormânt. Mărimea indică de asemenea și importanța persoanei care a fost îngropată aici.

Această pagină web a fost creată cu ajutorul financiar a Uniunii Europene. Conținutul ei este responsabilitatea unică a acestui proiect finanțat de către UE și nu reflectă în mod necesar părerea Uniunii Europene.