Cetățile de pe Dunăre

În călătoria prin Dunărea Inferioară și Serbia de Est, puteți să vizitați diverse cetăți din variate ere, unice în gradele lor de prezervare și frumusețea mediului în care acestea au fost construite.

Prima în această serie este Cetatea din Smederevo din secolul al 15 lea, construită în Smederevo, fosta capitală sârbă. Astăzi, această creație a despotului Đurađ Brankovič este constituită din Orașul Mic și Orașul Mare. Ambele sunt accesibile pentru a fi vizitate și sunt cu adevărat impresionante în timpul festivalului ”Toamna la Smederevo”.

Cetatea Ram a fost construită în secolul al 15 lea de către sultanul Baiazid al II lea în zona satului Ram. Este un monument care oglindește cu exactitate spiritul evului mediu, mai ales după reconstrucția zidurilor și a turnurilor de unde puteți să experimentați unul dintre cele mai frumoase apusuri de soare de pe Dunăre.

Cetatea Golubac este localizată chiar la intrarea în strâmtoarea Djerdap. La fel ca și cetatea Ram, Golubac a fost de asemenea recent complet refăcută. Un tur ghidat în această locație este de asemenea disponibil. În plus, diversele expoziții o să vă aducă mai aproape de acest monument magnific din secolul al 14 lea, conectat la diverse evenimente istorice și legende fascinante.

Cetatea Fetislam este localizată în periferia lui Kladovo. A fost construită de conducători turci în secolul al 16 lea. Deși se află în proces de restaurare, în timpul vizitei Dvs. puteți să vedeți cum armata otomană și-a organizat sistemul de fortificații, sau, pentru a fi mai precis, turnurile circulare prin intermediul cărora ei apărau cetatea în anii expansiunii imperiului. Fetislam aparține de asemenea seriei de cetăți ale Dunării unde vizualizarea apusurilor de soare este cu totul de neuitat.

Cetatea Smederevo
Cetatea Golubac
Cetatea Fetislam

Această pagină web a fost creată cu ajutorul financiar a Uniunii Europene. Conținutul ei este responsabilitatea unică a acestui proiect finanțat de către UE și nu reflectă în mod necesar părerea Uniunii Europene.