Tableta lui Traian

Tableta lui Traian conține o inscripție în limba latină care este gravată în piatră și care descrie procesul construirii drumului lui Traian cu aproape două mii de ani în urmă.

Ea poate să fie vizitată doar de pe apă – în zona râului din golful Porec la Tekija și chiar și Kladovo, și sunt multe locații din care croazierele și micile ambarcațiuni pleacă într-o mini croazieră. Un traseu de mers care ar duce la zona direct deasupra locației semnului este în dezvoltare actual.

În mod interesant, tableta lui Traian a trebuit să fie mutată, atunci când nivelul Dunării a crescut datorită construirii centralei hidroelectrice Djerdap 1. Lucrările au durat aproape doi ani, și în această perioadă, această bucată de piatră, cu o greutate de mai multe sute de tone a fost elevată peste 20 de m.

Această pagină web a fost creată cu ajutorul financiar a Uniunii Europene. Conținutul ei este responsabilitatea unică a acestui proiect finanțat de către UE și nu reflectă în mod necesar părerea Uniunii Europene.